Natalija Nogulich interjú (részlet)

Natalija Nogulich a Star Trek világában először Az új nemzedék hatodik évadában tűnt fel Alynna Nechayev admirálisként a Chain of Command című epizód első részében. Az akkor nyújtott teljesítménye megkérdőjelezhetetlen és ez a siker vezetett ahhoz, hogy a színésznő az egyszeri lehetőségből visszatérő szerepet tudott varázsolni. Bár Az új nemzedék és a Deep Space Nine véget ért, Nogulich továbbra is a rajongók egyik nagy kedvence maradt, évente több Star Trek rendezvényre is ellátogat. Ma is aktívan dolgozik, egyik legújabb projektje az HBO által nemrégiben bemutatásra került életrajzi film, amely Phil Spector zenei producerről szól, továbbá az ABC csatorna Red Widow című sorozatában is visszatérő szerephez jutott. A StarTrek.com oldalának sikerült interjút készítenie a színésznővel, amelyben szó esik a Star Trek mellett a karrierjéről is.

Kezdjük rögtön a Star Trekkel. Összefoglalnád röviden, miként csöppentél bele a TNG világába?

Nogulich: Az ügynökömnek nem egyszer sikerült bejuttatnia a meghallgatásokra. Minden alkalommal más és más szerepet pályáztunk meg, de egyszer sem válogattak be. Mindig azzal indokolták a döntést, hogy “túl erős a jelleme”. Konkrétan már nem is emlékszem, melyek voltak ezek a szerepek, de annyi biztos, hogy mindegyik egy-egy mellékszerep lett volna. Gyakori eset ebben a szakmában, hogy nem kapod meg, amit szeretnél, viszont felírnak egy másik listára, mivel időközben kitaláltak számodra valami teljesen újat, amire nem is gondolnál. Így jutottunk el odáig, hogy felkértek, játsszam el a külsőleg orosz benyomást keltő nőnek, Alynna Nechayevnek a szerepét, a kikötésük csupán annyi volt, hogy az akcentusom ne legyen orosz. Nagyon jellegzetes személyiség. Az a gondolat is felmerült bennem, hogy direkt nekem találták ki, bár ezt nem tudom semmilyen bizonyítékkal alátámasztani. Nem gondolkodtam sokáig, megjelentem náluk és lecsaptam az ajánlatukat.

Szóval egyszeri alkalomnak szánták?

Nogulich: Tudtommal igen. Amikor végeztünk az epizód forgatásával, fogalmam sem volt, hogy később visszatérő szerepem lesz Az új nemzedékben, majd később a Deep Space 9-ban. Imádtam a karaktert. Imádtam, mivel megvannak a saját alapelvei, nem fél semmitől, és kitart a véleménye mellett még akkor is, ha szembe kell néznie Picard kapitánnyal. Valódi ellenfelek voltunk.

Milyen érzés volt együtt dolgozni a TNG stábjával?

Nogulich: Nagyszerű volt Patrickel a kamerák előtt forgatni. Nagyon okos, megnyerő, nagylelkű, kedves és segítőkész színész. A kedvenc jelenetem az epizódjaimból az, amikor egy kis teadélutánt tartottunk. Jonathan Frakes, Marina Sirtis és az egész csapat… egyszerűen szenzációsak. Utánuk pedig kezdődött a munka Avery Brooks társaságában… Sisko majdnem felrobbant a dühtől, amikor parancsot adtam neki a Maquisval kapcsolatban, és ezen kívül igazából mindentől, ami abban az epizódban történt. A két karakter között lenyűgöző, mégis harcias volt a kapcsolat. Vicces helyzet alakult ki. Bárcsak tucatnyival több epizódban vehettem volna részt mindkét sorozatban. Sok-sok örömteli percet szerzett nekem ez a szerep.

Arra akarsz kilyukadni, már nem is bánod, hogy a korábbi szerepeket nem kaptad meg?

Nogulich: Pontosan. Szerencsémre így történt, és hála ennek valami sokkal jobbhoz jutottam. Ez egy nagyszerű lecke lehet mindenki számára: ha valami nem sikerül, az azt jelenti, hogy vár rád valami sokkal jobb.

[…]

Az interjú további részében a színésznő mesél a jelenlegi munkáiról és első könyvéről, amely az év végén jelent meg, a címe One Woman’s War.

Fordította: Neb
Forrás: Catching Up With TNG & DS9 Guest Natalija Nogulich

Kategória: Sorozatok, Star Trek: Az új nemzedék Címke: , ,
One comment on “Natalija Nogulich interjú (részlet)
  1. Andrea Mozer szerint:

    Ő is azok közé a karakterek közé tartozik, aki először borzasztóan irritált. Egészen addig, amíg rá nem jöttem, hogy a maga módján és a maga szemszögéből ő is jót akar. Most már szeretem 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*