Noah Wyle a Falling Skies harmadik évadának részleteiről

Már nem kell sokat várnunk és a Falling Skies visszatér a képernyőkre. Mindenki jegyezze fel a pontos dátumot, az első epizód vetítésének dátuma 2013. június 9-e. A Three If By Space oldal szerkesztőjének lehetősége nyílt még a premier előtt elbeszélgetni Noah Wylelal (aki a sorozatban Tom szerepét játsza), miközben a harmadik évadról próbált információkat szerezni. A színész által eljátszott karakter jelleme nagyon sokat fejlődött, nem csak a Második Ezred, hanem a gyermekei miatt is. Innentől kezdve spoiler következik!

A második évad vége egy nagyszerű cliffhangerrel zárult, láthattuk, miként száll alá egy újabb faj az égből, nem sokkal az Espheni fegyver megsemmisülése után. A magukat Volm fajnak nevező űrlények jelenleg a Második Ezredet és Charleston városát segítik, szemben az Esphenivel. Persze nem mindenki olyan bizakodó az események láttán, mint Tom.

Tom miért bízik meg annyira a Volmban?

Nem hülye, benne is ugyanazok a kérdések és aggodalmak merültek fel, mint a többiekben. Viszont van pár dolog, amiben nagyon magabiztos, és az egyik ilyen tényező az első benyomás az új faj vezetőjéről, Cochiseról, szerinte megbízható. Van valami, ami miatt így érez és az az egyetértés, amely az elmúlt 7 hónapban alakult ki közöttük, mindenképpen bizalomra ad okot. Még fontosabb, hogy ez egyelőre így működik is. Nyerésre állnak és az eredmények önmagukért beszélnek.

A nyílvánosság előtt Tomnak extrém magabiztosságot kell sugároznia, hiszen el kell kerülniaz emberek között kitörendő pánikot, ettől függetlenül neki is megvannak a saját félelmei.

Mire vagy a legbüszkébb a Falling Skies harmadik évadát illetően?

Soha nem éreztem még azt egy sorozatnál, hogy az idő haladtával egyre jobb és jobb lesz, csak most, a Falling Skies esetében. Szerepeltem már olyan sorozatban, amely nagyszerűen indult, viszont egyre csak süllyedt és süllyedt. Ahogy teltek és múltak az évadok, megtanultuk, mi az ami működik, és mi az, amit el kell felejtenünk. Elérkezett a harmadik évad, kitaláltuk a karaktereket és a történetet, mostmár jöhet a szórakozás. Mostmár koncentrálhatunk a karakterekre. Amilyen nehéz volt ennek az évadnak a forgatása – és szerintem ez volt a legnehezebb -, annyira meg is vagyok elégedve az asztalra tett munkánkkal.

Mi tette olyan nehézzé ennek az évadnak a forgatását? Egyrészt az a tény, hogy Vancouverben a sorozat nem maradt meg sokáig egy helyszínnél. A harmadik évadban több praktikus helyszínt is sikerült biztosítani, ami egy jóval összetettebb felállást tett lehetővé. A történetbe bekerültek a lovak is, amely még egy szinttel emeli a jelenetek összetettségét.

Noha említést tett továbbá Anne és a Mason srácok közötti kapcsolatról is. Moon Bloodgood még az évad elején érkezett a munkálatokra, amikor még várandós volt, ez azt jelentette, hogy sok jelenetet át kellett variálni, mivel a színésznő nem sokkal később visszatért Los Angelesbe, hogy megszülje kisgyermekét.

A sorozatban a kisbaba nem csak Tom számára bír nagy jelentőséggel, hanem egyben szimbólumként tekint rá mindenki, hiszen a baba is azt bizonyítja, hogy az életnek mennie kell tovább, ez garantálja az emberi faj túlélését. Ami pedig a Mason fiúkat illeti, nem kötődnek már annyira apjukhoz, mint a korábbi évadokban.

Tom elnökké választása azt is eredményezi, hogy jóval kevesebb ideje marad törődni a gyermekeivel, mint azt szeretné. Halnek megvannak a maga problémái, hála a szemféregnek, Ben pedig továbbra is különcként viselkedik. Ben éjjel a lázadó pókokkal van, miközben egy csapatnyi felszabadított gyerekkel is együtt ügyködik az űrlények elleni harcban, egyike közülük Denny. Egy korábbi interjújában Connor Jessup (Ben) úgy jellemezte kapcsolatukat: “csak jó barátok”.

Matt viszont az a Mason srác, aki a legtöbbet változott az idők folyamán. Aktívan részt vesz a harcokban, vállvetve Weaverrel és már egyáltalán nem kötődik úgy édesapjához, mint azelőtt.

Noaht is megkérdezték a szemféregről, van-e bármi hatása Tomra nézve.

Nem, az igaz, hogy valami történik Tommal, de annak semmi köze a szemféreghez. Tom esetében a szemféreg mindössze egy nyomkövető eszköz volt, hiszen az idegeneknek tudnia kellett, merre jár ő és a Második Ezred. Hal esetében már más a helyzet, kettős egyéniség jelei mutatkoznak.

Amikor megemlítették neki, hogy a szezon megérdemelne további tíz epizódot, Noah szerint a sorozat összetettsége és a felvételre szánt időbeosztás jóval nehezebben teszi lehetővé egy hosszabb évad elkészítését. 12 részt még el tudna képzelni, de a harmadik évad mindössze 10 részt vonultat fel.

Noah kedvenc epizódja a Strange Brew, amely az évad második felében lesz látható, rövid leírása a következő:

Tom úgy véli, minden túlságosan nyugodt a környezetében. Miközben hazafelé tart Charlestonba, számos felfedezést tesz, van, ami hihetetlenül meglepő és van, ami egészen rémisztő. Ez idő alatt Weaver és Pope azon tanakodnak, hogyan vessenek véget a gyanús tégla tevékenységeinek. A sorozatban vendégszerepet kap Gloria Reuben.

Fordította: Neb
Forrás: Interview: ‘Falling Skies’ Noah Wyle talks season 3, his role as president and more

Ti várjátok már a harmadik évadot?

Kategória: Falling Skies, Sorozatok Címke: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*