Trenna Keating karakteréről, Ywell dokiról (Defiance)

A Syfy legújabb sf sorozata, a Defiance a nem túl távoli jövőbe repít el minket, ahol az űrlények és az emberek egymás mellett élnek a háború pusztította Földön. Van egy város, amelyet régen Saint Louisként ismertünk, a sorozatban viszont helyén már Defiance áll. Számos furcsa lénnyel találkozhat ott az ember, köztük a temperamentumos űrlénnyel, aki egyben a város orvosa, Yewll doki, akinek szerepét a kanadai származású Trenna Keating játsza. Yewll a sorozat feltörekvő karakterének számít, a Defective Geeks szerkesztőjének pedig lehetősége nyílt beszélgetni a színésznővel.

Mindenekelőtt szeretnék gratulálni a Defiance második évadának berendeléséhez.

Nagyon szépen köszönöm! Valóban izgalmas időszak volt ez a számunkra. Többször is szerepeltem már sorozatokban, mindig reménykedsz és bár a lehetőség sokszor adott, nem szabad álmokat kergetnünk, hiszen bármi megtörténhet, így gondolhatod, mennyire örültem a hír hallatán.

Kétségtelenül. Mi vett rá, hogy színésznő legyél?

Gondolom hallottál már hasonlót, gyerekkorom óta színésznő akartam lenni. Még csak az általános iskola negyedik vagy ötödik osztályába jártam, amikor szerepeltem egy színdarabban, a Drakulában, ez volt az a pillanat, amikor eldöntöttem, mi szeretnék lenni, ha nagy leszek. Azóta egyszer sem gondoltam meg magam. Még az édesanyámmal is beszéltem a dologról, többek között azt is megemlítettem neki, hogy “Színész szeretnék lenni, de nem fog összejönni, hiszen Saskatchewanban élek, és itt az emberekből nem lesz színész!”.

Anyukám úgy felelt, “Nos, sok kanadai ember vált azzá”. Könyveket vásárolt nekem kanadai színészekről és elkezdett újságcikkeket is kivágni róluk. Mindezt azért tette, mert biztos volt abban, hogy egy idő után meggondolnám magam és valami sokkal biztosabb állást keresnék, de szerencsére nem így történt. (nevet)

Ez csodálatos, és lám, kanadai színésznő lettél. Gratulálok!

Köszönöm!

Mesélnél nekük a karakteredről, Yewll dokiról?

Ő tulajdonképpen Defiance városának orvosa, és egyben űrlény. Az ő faját Indogenenek hívják, már csak páran maradtak közülük a városban. Már az is kívülállóvá teszi, hogy egyedül maradt, de a tettei még inkább azzá teszik. Nem igazán tud beilleszkedni. A gondolkodása rendkívül tudományos és matematikai, minden túl egyszerű és száraz a számára. Nem képes megérteni az emberek gondolkodásmódját, de véleményem szerint nem is igazán erőlteti meg magát, hogy sikerüljön neki. A munkája sokkal inkább izgatja, a maga módján egy zseni, és ezt meg is tartja magának. Nem játsza ki azonnal a kártyáit. Nagyon kritikus és a pácienseivel való kapcsolata több, mint csodálatos. Nagyon vicces a maga őrült módján.

Ez nagyon jól hangzik. Mi az, ami a leginkább tetszik benne, miközben eljátszod a rád rótt sorokat?

Szerintem a sorozat legfantasztikusabb sorai az enyémek. Az írók nagyon értik a dolgukat. Imádom a karaktert, talán pont azért, mert annyira irritáló és ez nem zavarja őt. Nagyon üdítő olyasvalakinek a bőrébe bújni, aki le sem szarja, hogy a többiek miként viselkednek normálisan egy közösségben. Ennek ellenére tisztelik őt, nem azért, mert kedvesen viselkedik, hanem mert érti a dolgát.

Korábbi interjúid során említetted, hogy sokat merítettél Dr. Temperance Brennan (Dr. Csont) karakteréből. Szerinted mi az a tulajdonság, ami mind a két karakterben rokonszenves?

Szerintem pont a “le sem szarom” hozzáállasuk. Van valami lenyűgöző ezekben az emberekben, akik nem tudnak jól beilleszkedni, és saját elméik rabjai. A másik karakter, akire még szeretek utalni, ő Bishop a Fringe című televíziós sorozatból. Saját maguk módján ők is űrlények, mivel nem tudnak beilleszkedni és nem értik, hogy miért, hiszen az elméikben a világ többi része nem is létezik, és ez maga a probléma. Nagyon érdekesnek és humorosnak találom őket. Szeretem az olyan embereket, akik kicsit másként viselkednek, és különböznek tőlünk. (nevet)

Ráadásul igazán fontoskodók is.

Teljes mértékben, valóban.

Idegen nyelvet is beszélned kell a sorozatban. Milyen érzés?

Nem kellett olyan sokat használnom azt a nyelvet, mint a többi színésznek, de nagyon szórakoztató és eléggé bonyolult. Le vagyok nyűgüzve az olyan színészek – mint a fickó, aki Sukart és a nő, aki Rynnt szerepét játsza – teljesítményein, hiszen ők egész jeleneteket visznek végig ilyen nyelven. Nekem mindössze pár sorom volt, és be kell, hogy valljam, sokáig tartott megtanulni (nevet). David Peterson egyike azoknak, akik megteremtették ezeket a nyelveket, az Ő alkotása hallható a Trónok harcában is. Mindig felolvassa a sorainkat, felvételt készít azokról és elküldi nekünk mp3-ban. Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy bemagoljuk, majd visszaküldjük az eredményt, és így tovább. Nagyszerű szórakozás, de egyben hatalmas kihívást is jelent. Meglehetősen nehéznek találom, de remélem, hogy a későbbiekben már könnyebben fog menni. Sikerülnie kell, hiszen annyi más remek színész van, és biztos vagyok benne, hogy a többiek hamarabb meg tudnák tanulni, mint én (nevet). Nagyszerű ez az egész.

Mi a legnagyobb kihívás Ywell doki karakterében?

Kezdetben a legnagyobb problémát az jelentette, hogy egy műanyag burokban kell lennem és ki rá kellett jönnöm, hogyan tudok mozogni benne. Szerintem ez volt a legnagyobb kihívás, főleg, hogy egy kicsit klausztrofóbiás vagyok. Maga a gondolat, hogy órákat kell eltöltenem naponta latexben, kicsit ijesztő. Igazi kihívás, amelyet le kellett küzdenem. Ami pedig az idegen nyelvet illeti, ott volt még a zsargon, a beszédstílus, az egésznek úgy kell tűnnie, mintha tényleg érteném és a sajátom lenne. Mintha csak beszélnél, és közben arra gondolsz, “Mi ez az egész? Azt sem tudom, mit beszélek!” (nevet)

Próbálok rajzokat készíteni hozzá és a partnerem is segít ebben, hiszen ő más módon értelmezi a sorokat, mint én. Csak annyit mond, “Nem, ez ezt és azt jelenti.” Ezek után már sokkal könnyebb memorizálni a mondandómat, hiszen képeket társítottam hozzájuk. (nevet)

Mely televíziós sorozatok a kedvenceid?

A sci fi kissé későn került nálam terítékre, sosem voltam az a sci fi típus. Hatalmas rajongója voltam a Fireflynak, még azelőtt, hogy a Defiance az életembe csöppent, az volt az egyetlen és sajnos rövid sorozat, amit ilyen műfajban megnéztem. Teljesen új világ nyílt tárult elém. Nagy rajongója vagyok A hatalom hálójában, a Dexter, a Reklámőrültek, a Fringe és a House of Cards című sorozatoknak. TV függő vagyok. Nemrég fejeztem be a House of Cardsot, fantasztikus volt! Nem is egy olyan sorozat van még, amelyben utól kell érnem magam, többek között ilyen az Orphan Black és a Continuum. Sok nagyszerű sorozat jön ki mostanában, ami sci fi és az értékeléseik is meggyőzők.

Teljesen megértem, amire gondolsz, nincs elég óra egy napban, hogy minden sorozatot meg tudj nézni.

Ajaj! Van egy nagyon hosszú listám azokról, amiket még nem láttam, de szeretném bepótolni őket. Még a Botrányt sem láttam.

És hogy sikerüljön bepótolni, ki kell választanod pár napot a hétből, amikor azt mondod, “OK, a mai nap lesz a megfelelő arra, hogy leüljek és ledaráljam.”

Így igaz. Én is így szeretem, van Netflix hozzáférésem, rögtön, egymás után nézhetem az epizódokat.

Nekem is, ezek szerint Te is osztozol bánatomban, amit akkor érzek, ha hétről hétre várni kell az új epizódokra.

Igen, azért ismerős az érzés, mert a Defiance az egyedüli sorozat, amelyet hétről hétre nézek, és annyira rossz egy egész hetet várni a folytatásra.

Kegyetlenség!

Naná! Nem is tudom, hogyan bírták ki régen az emberek internet és Netflix nélkül?

Komolyan mondom, hál’ istennek az internetért!

Ugye? (nevet)

Hogy egy kicsit tovább lépjünk, mi az álomszereped?

Egy kicsit meglepett a kérdés, pont az elmúlt napokban töprengtem a dologról, mivel millió év alatt sem gondoltam volna, hogy valaha egy sci fi sorozatban fogok űrlényt alakítani, ez a lehetőség állt a legtávolabb tőlem. Tegnap megkérdezték, mi a kedvenc filmem, én pedig odáig vagyok a ritka darabokért. A kedvencem az Értelem és érzelem, ez az egyetlen film, amit újra és újra meg fogok nézni. Egyik részem azt súgja, mindenképpen szeretnék szerepelni egy hasonló kaliberű filmben. Ettől függetlenül imádom a vígjátékot is, talán az az igazi erősségem, és pont ezt nyújtja Yewll doki karaktere is. Nagy rajongója vagyok az Az ítélet: család című sorozatnak is, és minden egyéb ilyen komédiának. A doki nyers és száraz hozzáállása is egyfajta komédia, úgyhogy bizonyos értelemben megkaptam az álommunkámat, ami a Defianceot illeti. Mindenesetre nem utasítanék vissza egy szereplést Az ítélet: család pár részében.

Így szeretnéd felhívni magadra a figyelmet, értem én.

Mindenki azt mondja, úgy nézek ki, mint Judy Greer, szóval ha bármi történne, be tudnék ugrani.

Mindig jó, ha van egy mentő ötleted.

Pontosan, ahogy mondod.

Ez egy nagyon figyelmes és körültekintő hozzáállás Tőled, szerintem Az ítélet: család emberei is így vélik.

Szeretném az egészet visszaszívni. (nevet)

Mostantól Judy Greernek oda kell tennie magát, hiszen Te is a színre léptél.

Igen, talán igen. Ha látja, hogy valaki kiszemelte magának a szoba sarkából, talán félre kellene állnia (nevet). Nagy rajongójuk vagyok, imádom Őt is. Sokkal jobban szeretem azt a sorozatot, mint bármelyik másikat! Nagyon izgatott vagyok az új évaddal kapcsolatban. Ha már a filmnél is említettem egyet, ez a sorozat az, amelyet újra és újra végig fogok nézni. Általában nem nézek újra sorozatot, de ebben az esetben minden bizonnyal kivételt teszek.

Jó hallani! Az utolsó kérdésem pedig, mi a kedvenc képregény-adaptációd?

Nem hiszem, hogy lenne olyan. Talán… a Vasember igazán tetszett. Egyike volt azoknak, amikről nem tudtam semmit és azt mondtam rá, hogy nem az én világom, viszont teljesen magával ragadott, amikor megnéztem. A Pókember… na az nem érdekelt. Nem utálom, nem is szeretem. Pár dolgot megváltoztatnék benne. Nem tudom, hogy ez választ ad-e a kérdésedre, vagy sem. (nevet)

Teljes mértékben, a Vasember kitűnő választás. És mivel korábban említetted a Fireflyt és Az ítélet: családot, nem ítéllek el, amiért nem adtál azonnali választ a kérdésre.

Nagyszerű! Húh!

Fordította: Neb
Forrás: Defective Geeks
Fényképek: Michael Halbwachs

Kategória: Defiance, Sorozatok Címke: , ,
One comment on “Trenna Keating karakteréről, Ywell dokiról (Defiance)
  1. Kinga szerint:

    Amúgy szerintem nagyon érdekes karakter lehetne ha kapna valamivel több időt a képernyőn. A laborja pl. nagyon tetszik a sok növénnyel. Bár gondolom lesz még csak kiforratlan egyelőre, ahogy annyi minden.
    Nem tudom a játékban van-e róla több, mert azt olvastam, hogy sok minden – sajnos – csak a játékon keresztül derül ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*